Binnen 1 maand een sterker merk op basis van eyetracking en kleurwetenschap?

Uitdagingen

De bekendheid van een merk en/of aanbod vergroten

Test Aankoop klopte bij One Inch Whale aan om hun nieuwe visuele merkidentiteit wetenschappelijk en objectief te onderzoeken en het logo en kleurgebruik te verbeteren om zo met o.a. het magazine van Test Aankoop en advertenties meer impact te creëren bij de onbewuste consument.
Hiertoe werd een studie uitgevoerd op basis van de gepatenteerde Color Passport database en predictieve eyetracking. Het systeem is gebaseerd op kleurwetenschap geeft een voorspellende betekenis aan de gebruikte visuele identiteit. Met behulp van predictieve eyetracking wordt voorspeld hoe consumenten een ontwerp waarnemen en waar de aandacht naar toe gaat. Dit geeft inzichten over de visuele hiërarchie, de helderheid van de communicatie en de emotionele impact die de merkidentiteit op de advertenties en magazines zal hebben.
De uitkomst van dit onderzoek heeft geleid tot een gevalideerd kleurenpalet dat de identiteit van Test Aankoop consistent uitdraagt.

Kleur is niet alleen een parameter die mensen een merk onbewust doet afwijzen of accepteren, een juist kleurgebruik helpt jouw waarden ook uitdragen.

→ De bekendheid van een merk en/of aanbod vergroten

Case specificaties

  • Uitdaging(en) → De bekendheid van een merk en/of aanbod vergroten
  • Budget
    € 5000 - € 9999
  • Doorlooptijd
    0 tot 1 maand
Door wie?

One Inch Whale

https://www.oneinchwhale.com/

Voor wie?

Test Aankoop

https://www.test-aankoop.be/